Açıklandı: Bu 3 Altcoin Haftaya Uzak Durulacaklar Listesinde!

Kripto para piyasası, son yedi gün içinde toplam piyasa değerine yaklaşık 40 milyar dolar ekledi. Böylece piyasa, ihtiyatlı bir yükseliş trendi içinde işlem görüyor. Her zamanki gibi, piyasada keşfedilecek pek çok fırsat var. Bunun yanı sıra önümüzdeki hafta ‘uzak durun!’ sinyalleri veren kripto paralar da var. Kripto uzmanı Vinicius Barbosa, projeksiyonları bunlardan 3 altcoin projesine çeviriyor.

Bitcoin ve altcoin piyasası yükseliş eğilimi gösteriyor

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, piyasada yükseliş eğilimi şimdilik devam ediyor. Değer yatırımcıları çoğunlukla iyi temellere sahip projeleri alarak veya tutarak kâr elde edecek. Bu arada, teknik analiz göstergeleri iyi giriş ve çıkış noktalarının belirlenmesine yardımcı olabilir. TradingView’in toplam kripto piyasa değeri endeksi, söz konusu yükseliş kanalını mevcut işlem aralığı olarak kanıtlıyor. Grafikte, hem trendi aşağı hem de yukarı kıran iki sapma var. İlki 27 Ekim’de gerçekleşti ve endeks 1,21 trilyon dolara kadar düşerken, ikincisi piyasa değerini 1,29 trilyon dolara kadar yükseltti.

CRYPTOCAP:TOTAL endeksi, 4 saatlik mum çubukları. Kaynak: TradingView

Bununla birlikte, sağlam bir yükseliş trendi sırasında bile, kripto traderları ve yatırımcıları belirli bir anda hangi projeleri satın almaktan kaçınacaklarını öğrenmekten faydalanabilirler. Bunu göz önüne alarak, öncü göstergeler ışığında 3 altcoin belirledik.

İlk sırada SEC’in hedefindeki meme coin’i SafeMoon (SFM) var

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 1 Kasım’da SafeMoon (SFM) ekibini “büyük bir dolandırıcılık planı yürütmekle” suçladı. Bu da tokenı önümüzdeki hafta uzak durmanız gereken üç altcoin arasına koymamıza neden oldu. Yani, tokenin listeye girmesini kolay bir seçim haline getirdi!

Haberin ardından SFM değerinin %70’inden fazlasını kaybetti. Altcoin, 0,000201 dolardan 0,000043 dolara kadar düştü. İlginç bir şekilde, SafeMoon gün içinde %36 artış gösterdi. Ancak bu, spekülatörlerin çıkış hamlesi olma riskini gösteriyor. Bu yüzden, yatırımcıların yüksek risk nedeniyle varlığa yatırım yapmamaları faydalarına olur.

SafeMoon 1 haftalık fiyat grafiği

İkinci sıradaki altcoin: THORChain (RUNE)

İlginç bir şekilde, THORChain (RUNE) iyi temellere sahip olmasına ve orta ila uzun vadede güç göstermesine rağmen bu listeye giriyor. Birlikte çalışabilirlik ağı, merkezi olmayan bir şekilde güvenilir para birimleri arası hizmetler sunarak kripto yatırımcılarının ve meraklılarının dikkatini çekti. Ancak fiyatı, haftalık grafikte 3,16 dolarda önemli bir direnci test ediyor. Bu bölge geçmişte önemli bir fiyat desteği olarak hareket etti. Ayrıca, 2022’de art arda beş hafta boyunca güçlü bir direnç gösterdi ve ardından reddedildi.

Ek olarak, Göreceli Güç Endeksi (RSI) 77 noktada “Aşırı Alım” durumuna işaret ediyor. Her şey düşünüldüğünde, fiyat kısa vadede geri dönebileceğinden, önümüzdeki hafta RUNE satın almak yüksek riskli bir ticaret olarak görünüyor. Ancak, mevcut bölgeden bir çıkışın altcoin için agresif bir boğa piyasası başlatması da mümkün.

RUNE haftalık fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Son sırada ilginç bir isim var: Solana (SOL)

Solana (SOL), özellikle önümüzdeki hafta uzak durmanız gereken bir başka altcoin. Solana, 2023 yılında da büyük bir güç gösterdi. Ayrıca, yılbaşından bugüne en iyi performans gösteren kriptolar arasında yer aldı. Son zamanlarda SOL, hem son 30 hem de son yedi günde en çok kazananlar arasındaki gücünü de ortaya koydu. Token, yazı sırasında 39,72 dolardan işlem görüyor. SOL ayrıca RSI’da “Aşırı Alım” sinyalleri gösteriyor. Dahası, birkaç gündür 75 eşiğinin üzerinde seyrediyor. Buna ek olarak teknik analistler Solana için yakın bir fiyat düzeltmesine işaret ediyorlar. Bu arada, FTX ve Alameda’dan sürekli SOL satışları gelmeye devam ediyor. Ayrıca, 160 milyon dolardan fazla token hala tasfiye olmayı bekliyor.

SOL günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Makaledeki görüşler ve tahminler uzmana ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce, mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x